Arek zgodnie z obietnicą podaję przepis na najprostrze lane kluski.
Przepis zaciągnięty ze starego zeszytowego nr.akwarium (5-6 /86) artykuł napisał Pana Tadeusz Biesaga "Co to są dyskowce i paletki".
Według tego przepisu wystarczy :1 jajko , 1-2 łyżki stołowe mąki , 1 torebka Vibowitu.
Całość dokładnie wymieszać i wlewać powoli do gotującej się wody,gotować kilka minut następnie przepłukać wodą.Kluski nadają się do przechowywania przez kilka dni w lodówce.Tyle było napisane na temat klusek w powyższym artykule.
Wielkość podawanego pokarmu zależna jest od wielkości ryb i dla młodych ryb można je utrzeć na tarce by nie było zbyt wielkich kawałków.
Pamiętać trzeba by pokarm był całkowicie rozmarznięty i tyczy się to nie tylko klusek
pokarm nie zjedzony powinien być usunięty po góra 2 godzinach bo resztki mogą nam znacznie zmienić parametry wody,więc lepiej jest podawać taką ilość jaką ryby zjedzą ze smakiem jak później niepotrzebnie grzebać w akwarium :lol: