Ujmę to tak, w internecie a zwłaszcza na różnych forach naczytasz się i wydasz kupę kasy. Z zakupami nie miałem żadnego problemu, wszystko mi Kobra zamówił albo wysyłkowo i bez żadnego uszczerbku ( korale).
Trochę to jedzie hipkryzją. W końcu to też jest forum. Napisałem tu temat i mam nie słuchać ludzi odpisujących, bo mi głupot nakładą? Proszę tego nie odbierać jako atak. Tak tylko to skojarzyłem.
Po moim wpisie tego nie widać, ale nie jestem początkujacym akwarystą. Wiele lat posiadałem słodkie i od wielu lat czytam różne fora (na niektórych zdarzyło się modować

) także potrafię filtrować posty.
Z morskim dopiero zaczynam i w zasadzie nie potrzebuję porad typu jak dobrać sprzęt, czy życie.
Bardziej chodziło mi o wspólne grupowe zakupy (wiele sklepów wysyła życie od jakiejś tam kwoty, a ja mam nano i nie potrzebuje robić dużych zakupów) by zaoszczędzić na kosztach wysyłki, wspólne wyjazdy do sklepów z akwarystyką typowo morską, bo fajnie wybrać coś osobiście i koszty paliwa można rozłożyć na kilka osób, czy wymianę korali i innego życia.
Takie coś to fajna sprawa moim zdaniem.
Jednak chyba macie racje. W Szczecinie morskie jest jeszcze mało popularne, albo ludzie posiadający są bardziej stroniący, nie wiem...
Pozdrawiam